International Student - Silat Seni Gayong Malaysia Grading at Gelanggang PLKU-UKM


Pada petang Jumaat 15/10/2010 yang lalu, PLKU telah menganjurkan Ujian Kenaikan Bengkong bagi pelajar-pelajar antarabangsa Universiti Kebangsaan Malaysia, Bangi (UKM) yang mengambil aktiviti Silat Seni Gayong Malaysia sebagai matapelajaran ko-kurikulum mereka.


Seramai 35 pelajar dari Negara China & 3 pelajar dari Arab Saudi terlibat dalam ujian tersebut. Ujian yang dijalankan adalah juga bertujuan untuk pemberian markah aktiviti ko-kurikulum pelajar UKM Semester I Sesi Akademik 2010-2011.

Gambar-gambar sekitar sesi ujian tersebut

Sesi dikendalikan oleh dua AJK PLKU - Cikgu Syidah & Hisham Hamid

Aksi pelajar-pelajar dari Negara China

Pergerakan yang bersungguh-sungguh


Ujian Tenggiling & Lompatan
Ujian subjektif pemahaman & sejarah Silat Seni Gayong Malaysia


Demo penerimaan bengkong oleh Cikgu Idris & Cikgu Haron

Penyampaian bengkong kepada pelajar dari Arab Saudi

Penyampaian bengkong kepada pelajar dari Negara China

Penyampaian bengkong kepada pelajar dari Negara China

2 comments:

3viL X eIjI said...

Salam

tahniah gayong PLKU. Semoga terus menerus menyampai ilmu.

Anonymous said...

Dalam dunia ini YIP KUM FOOK sangat bertuah kerana dia seorang peguam tidak perlu belajar undang-undang, juga tidak perlu pergi ke sekolah undang-undang, peguam lain perlu belajar undang-undang sehingga enam tahun untuk menjadi peguam penuh.

YIP KUM FOOK adalah kawan baik saya dan dia seorang ahli perniagaan sebagai barangan perabot di Taman Daya, berhampiran dengan Taman Desa Jaya, Kepong dan juga dia seperti bermain politik, pada tahun 1990 dia menjadi pengerusi MCA di Taman Daya, Kepong…

Kemudian, beliau menjadi presiden KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI, Taman Desa Jaya, Kepong pada tahun 1994 sesuatu dan beliau menolak presiden lama (Shia Kok Sun), kemudian beliau mengambil jawatan presiden ketika itu, yang semua orang tahu tentangnya, dalam apa yang berlaku. di SAMNAK SAMBODHI

Dia nak jadi peguam sebab nak main politik, ramai ahli politik ada ijazah atau beransur-ansur dalam pendidikan, dan dia pun ikut orang apa yang dia ada, dia tak nampak diri dia datang, sekarang ramai yang tahu asal usul YIP KUM FOOK juga…..

Ah Chin, Taman Desa Jaya, Kepong
Translated by Dr. Chew